Briljant tuinen aan het werk.

Hieronder vindt u enkele realisaties door Briljant tuinen.

Klik op de afbeeldingen voor grote weergave.

IJsselstein, de eerste tuin van 2019. Een voortuin welke wel een opknapbeurt kon gebruiken. In deze voortuin realiseerde Briljant tuinen 2 verhoogde plantenbakken en een scheiding muurtje van stapel blokken. De tuin is bestraat met 60×60 tegels in de kleur antraciet.

Nieuwegein, in deze tuin realiseerde Briljant tuinen een nieuw grasveld en een Hedera scherm ter afscherming van de kliko’s en fietsen. Het straatwerk is aangepast om het Hedera scherm te kunnen plaatsen. Er is nieuwe grond aangevoerd en een grasveld aangelegd met graszode.

Woerden, de bestaande tuin voldeed niet aan de wensen van de klant. Het trappetje werd vervangen door een helling om met de motor naar binnen te kunnen. De tuin is groter gemaakt door middel van een beschoeiing en een extra tegel langs de bestaande bestrating te plaatsen. Ook is hier een schutting met poortdeur geplaatst.

IJsselstein, deze voortuin was verwilderd en vergroeid. De klant heeft Briljant tuinen gevraagd dit op te knappen met de materialen welke aanwezig waren. De bestaande beplanting werd gesnoeid en/of verplaatst en de 2 grote bomen zijn verwijderd. Hierna is de tuin geƫgaliseerd en afgedekt met worteldoek. De borders zijn met maas keien afgeschermd, aangevuld met nieuwe grond en nieuwe beplanting. Vervolgens is er split tussen de natuursteen gestort.

Nieuwegein, het opnieuw bestraten en inrichten van de voortuin. Deze tuin stond vol met Bamboe waardoor het nodig was de hele tuin af te graven om alle wortels te verwijderen. De bestaande grindtegels zijn omgekeerd en met nieuwe zwarte pasblokken teruggelegd in molenwiekverband. De oprit/voortuin is ingevoegd met zwart voegzand voor meer dimensie.

Nieuwegein, deze tuin is compleet verbouwd. Verschillende soorten tegels, een grasveld en een hoge border bak. Ook is hier een kunststof lijngoot geplaatst en is in het achterste gedeelte van de tuin een terras gelegd met de tegels uit de oude tuin. Naast de bestrating is in deze tuin ook een nieuwe schutting geplaatst gecombineerd met een Hedera scherm.

IJsselstein, in deze tuin is het terras opgehoogd waardoor er hoogteverschil is gecreĆ«erd. Het terras van gevoegde keramische tegels word afgesloten door 2 border bakken. De afstap maakt verbinding met het lagere gedeelte van de tuin. De kliko’s worden afgeschermd door een Hedera scherm.

Nieuwegein, in deze tuin zijn de oude bielzen verwijderd en vervangen voor nieuwe palissade banden. De oude bestrating is herbruikt in het pad naar het, met nieuwe koppelstones bestrate terras achter in de tuin. Na het aanvullen van de borders en het snoeien van de bestaande bomen en struiken is er ook nieuwe beplanting geplant.

Vleuten, in deze tuin is een nieuwe schutting geplaatst en de vlonder is volledig vernieuwd. Voor het maken van de vlonder is Douglas hout gebruikt.

Utrecht, de hele tuin is leeg gehaald en oude materialen zijn afgevoerd. Het bestaande hemelwaterafvoersysteem was kapot welke volledig is vervangen. Hierbij is een nieuwe lijngoot geplaatst voor de schuurdeur en een nieuwe put aangelegd onder de buitenkraan. De tuin is volledig opnieuw bestraat met een getrommelde wildverband steen. Als laatste is aan de voorkant van het huis is een nieuwe border gemaakt.

Nieuwegein, de oude tegels en stenen zijn herbruikt. De nieuwe borders en de nieuwe beplanting maken deze voortuin weer netjes.

IJsselstein, de oude bestrating is verwijderd en het grasveld is afgegraven. De koppelstones zijn omgedraaid en hergebruikt voor de bestrating. De stukjes terras zijn bestraat met een antraciet tegel (60×60).